Ingrediënten

  • 100 g + 50 g hazelnoten
  • 250 g (glutenvrije) havervlokken
  • 2 el kokosolie
  • 2 el acaciahoning (of agavesiroop)
  • 6 el water
  • 50 g pure chocolade (70% cacao), in stukjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Mix 100 g hazelnoten in de blender of in een keukenrobot. Mix tot je meel hebt (niet langer, want dan krijg je hazelnootpasta).
  3. Doe de havervlokken in een kom en voeg het notenmeel en de rest van de noten toe.
  4. Smelt het kokosvet en voeg toe aan het mengsel.
  5. Voeg de honing en het water toe en meng.
  6. Giet op een bakplaat en zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer voorzichtig om en gaar verder tot de cruesli mooi bruin is.
  7. Laat afkoelen en voeg de chocolade toe.

Tips

  • Lekker met (Griekse) yoghurt of kefir en fruit naar keuze.
  • Deze cruesli kan je 2 à 3 weken bewaren.
  • Hazelnootmeel kan je in sommige supermarkten kopen, maar hetis heel eenvoudig zelf te maken.

Uit: Nooit meer diëten deel 3, Sandra Bekkari (Borgerhoff & Lamberigts, 24,95 euro).