20 g verse gist

3 dl lauw water

500 g bruin broodmeel

1 tl zout

een klontje reuzel

bloem, voor de afwerking

Los de gist op in het water. Maak een hoopje van het meel. Voeg het vocht toe en kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal. Voeg tijdens het kneden het zout en de reuzel toe. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.

Druk het deeg nadien plat en vouw dicht. Bol het deeg op en laat 10 min. rusten. Rol het deeg uit tot een ovaal en bestrooi met bloem. Laat 40 min. rijzen onder een droge doek.

Snij het deeg tijdens het rijzen in met een scherp mes.

Bak het brood daarna 45 min. in een voorverwarmde oven van 220° C.

Bereidingstijd: 20' + 2 u. 05' rijzen en bakken

20 g verse gist3 dl lauw water500 g bruin broodmeel1 tl zouteen klontje reuzelbloem, voor de afwerkingLos de gist op in het water. Maak een hoopje van het meel. Voeg het vocht toe en kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal. Voeg tijdens het kneden het zout en de reuzel toe. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.Druk het deeg nadien plat en vouw dicht. Bol het deeg op en laat 10 min. rusten. Rol het deeg uit tot een ovaal en bestrooi met bloem. Laat 40 min. rijzen onder een droge doek. Snij het deeg tijdens het rijzen in met een scherp mes.Bak het brood daarna 45 min. in een voorverwarmde oven van 220° C.Bereidingstijd: 20' + 2 u. 05' rijzen en bakken