Ham-en-kaas-bricksandwich
![Ham-en-kaas-bricksandwich](https://img.static-rmg.be/a/view/q75/w962/h503/f40.86,41.21/6162880/gettyimages-500612046-jpg.jpg)
09-06-2011, 12:09
Bijgewerkt op: 24-06-2024, 17:15
Voor 4 personen
- 300 tot 500 g pata negra (of andere gedroogde rauwe ham)
- 1,5 liter water
- gelatine
- 400 g ricotta
- 50 g mascarpone
- 100 g gemalen parmezaan
- 3 tot 5 grote vellen brickdeeg
Bereiding
- Laat de pata negra of andere gedroogde ham 6 uur trekken in water met een constante temperatuur van 85°C. Giet door een zeef en controleer de kruiding. Smelt er geweekte gelatine in, 1 blad per 140 g vocht, en laat opstijven.
- Smelt voor de kaasgelei de ricotta in een pan op zacht vuur. Voeg de mascarpone toe, zodat een homogene dikke massa ontstaat. Haal van het vuur en voeg de parmezaans toe. Los er 5 geweekte bladen gelatine in op en laat opstijven.
- Bak 8 plakken brickdeeg van 5 op 10 cm in hete arachideolie. Laat uitlekken en afkoelen. Maak een bricksandwich: op een plak brikdeeg een plak hamgelei, daarop kaasgelei en opnieuw brickdeeg.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier