Ingrediënten

Nodig:

  • 3 avocado's
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 grote bos verse koriander
  • 1 à anderhalve sappige limoenen
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 kleine rode pikante pepers
  • fleur du sel

Lepel de avocado's uit, plet het vruchtvlees met een vork (er mogen wat grotere stukken in blijven zitten). Hou ook de twee pitten opzij.

Snij de tomaten in vieren, verwijder zaden en vocht. Snij de tomaten vervolgens in kleine stukjes en doe bij de guacamole. Voeg ook de versnipperde sjalot en geperste teen look toe. Verwijder de zaden uit de chilipepers, versnipper de pepers en voeg toe naar smaak. Kruid met zwarte peper van de molen en een halve theelepel fleur de sel. Leng aan met een stevige scheut olijfolie.

Pers een limoen uit, maar niet tot het laatste drupje sap (de binnenkant van de schil maakt het sap bitter) en voeg toe aan de guacamole. Hak een bosje koriander met het groene deel van de steeltjes fijn en voeg toe.

Roer alles om met een vork en plaats naar Mexicaanse traditie de pitten mee in de kom!

Lepel de avocado's uit, plet het vruchtvlees met een vork (er mogen wat grotere stukken in blijven zitten). Hou ook de twee pitten opzij. Snij de tomaten in vieren, verwijder zaden en vocht. Snij de tomaten vervolgens in kleine stukjes en doe bij de guacamole. Voeg ook de versnipperde sjalot en geperste teen look toe. Verwijder de zaden uit de chilipepers, versnipper de pepers en voeg toe naar smaak. Kruid met zwarte peper van de molen en een halve theelepel fleur de sel. Leng aan met een stevige scheut olijfolie. Pers een limoen uit, maar niet tot het laatste drupje sap (de binnenkant van de schil maakt het sap bitter) en voeg toe aan de guacamole. Hak een bosje koriander met het groene deel van de steeltjes fijn en voeg toe. Roer alles om met een vork en plaats naar Mexicaanse traditie de pitten mee in de kom!