Voor 4

500 g gepelde amandelen

250 g poedersuiker

1 koffielepel vanillesuiker

zout

2 1/2 koffielepels bakpoeder

6 eierdooiers

3 eetlepels boter

1 eetlepel oranjebloesemwater

Bereidingswijze:

Maal de amandelen in de keukenmachine en mix ze met de poedersuiker tot amandelpasta. Doe er de vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder bij. Voeg er dan de eierdooiers, de gesmolten boter en het oranjebloesemwater aan toe en kneed goed door.

Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 160 °C.

Vet je handen in met wat boter of olie. Maakballetjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede of ingevette bakplaat. Bak de koekjes 25 minuten in het midden van de oven.

Voor 4500 g gepelde amandelen250 g poedersuiker1 koffielepel vanillesuikerzout2 1/2 koffielepels bakpoeder6 eierdooiers3 eetlepels boter1 eetlepel oranjebloesemwaterBereidingswijze:Maal de amandelen in de keukenmachine en mix ze met de poedersuiker tot amandelpasta. Doe er de vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder bij. Voeg er dan de eierdooiers, de gesmolten boter en het oranjebloesemwater aan toe en kneed goed door.Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet je handen in met wat boter of olie. Maakballetjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede of ingevette bakplaat. Bak de koekjes 25 minuten in het midden van de oven.