Voor 4 personen:
200 g gemengde sla (raketsla, veldsla, waterkers, enz.)
600 g zalmfilet
Marinade:
2 citroenen
2 steranijs, verkruimeld
zwarte peper en zout
Vinaigrette:
1 eierdooier
4 el melk
1 dl olijfolie
1 dl sesamolie
een scheut rodewijnazijn
zwarte peper en zout
1 teentje geplette knoflook
3 el parmezaankaas
En verder:
100 g schilfers parmezaankaas
3 boterhammen
een teen knoflook
De zalm in vier stukken snijden en minstens 2 uur op voorhand marineren in het sap van 2 citroenen, gekruid met steranijs, zwarte peper en zout. De zalm kort bakken in een zeer hete pan met antikleeflaag (de binnenkant mag nog rauw zijn). De salades schoonmaken, drogen en mengen. Het brood toasten, insmeren met een teen knoflook en in lange reepjes snijden. De vinaigrette maken door de aangegeven ingrediënten op te kloppen. De salade aanmaken met vinaigrette en bestrooien met broodkorstjes en schilfers parmezaankaas. De zalm lauw serveren bij de salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier