Groene salade met eiervinaigrette, parmezaankaas en gemarineerde zalm

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

200 g gemengde sla (raketsla, veldsla, waterkers, enz.)

600 g zalmfilet

Marinade:

2 citroenen

2 steranijs, verkruimeld

zwarte peper en zout

Vinaigrette:

1 eierdooier

4 el melk

1 dl olijfolie

1 dl sesamolie

een scheut rodewijnazijn

zwarte peper en zout

1 teentje geplette knoflook

3 el parmezaankaas

En verder:

100 g schilfers parmezaankaas

3 boterhammen

een teen knoflook

De zalm in vier stukken snijden en minstens 2 uur op voorhand marineren in het sap van 2 citroenen, gekruid met steranijs, zwarte peper en zout. De zalm kort bakken in een zeer hete pan met antikleeflaag (de binnenkant mag nog rauw zijn). De salades schoonmaken, drogen en mengen. Het brood toasten, insmeren met een teen knoflook en in lange reepjes snijden. De vinaigrette maken door de aangegeven ingrediënten op te kloppen. De salade aanmaken met vinaigrette en bestrooien met broodkorstjes en schilfers parmezaankaas. De zalm lauw serveren bij de salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content