Voor 4:

12 groene asperges, 1 el suiker, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 80 g geraspte parmezaan

Bereidingswijze:

Was de asperges en snij schuin in tweeën. Bewaar het onderste gedeelte voor een ander recept.

Kook de aspergepunten 1 à 2 minuten in kokend gezouten water met de suiker.

Meng het citroensap en de olijfolie, kruid met peper en zout.

Giet de aspergepunten af. Rijg elke aspergepunt aan een houten spiesje en leg op een schotel. Besprenkel met de vinaigrette, wentel in de geraspte parmezaan en serveer.

Voor 4:12 groene asperges, 1 el suiker, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 80 g geraspte parmezaanBereidingswijze:Was de asperges en snij schuin in tweeën. Bewaar het onderste gedeelte voor een ander recept. Kook de aspergepunten 1 à 2 minuten in kokend gezouten water met de suiker.Meng het citroensap en de olijfolie, kruid met peper en zout. Giet de aspergepunten af. Rijg elke aspergepunt aan een houten spiesje en leg op een schotel. Besprenkel met de vinaigrette, wentel in de geraspte parmezaan en serveer.