Paprikasoep met pit

© Getty

Een heerlijke paprikasoep, zowel warm als koud.

Voor 4 personen
  • 1 l ontvette vleesbouillon
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote groene paprika
  • 2 kleine uien
  • 100 g champignons
  • 2,5 el tomatenpuree
  • 2 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
Bereiding
  1. Spoel de paprika’s en verwijder de zaadjes. Snijd ze in kleine stukken en smoor deze samen met de gesnipperde uien en de in schijfjes gesneden champignons in een beetje bouillon. Roer er de tomatenpuree doorheen.
  2. Giet de bouillon onder voortdurend roeren bij de groenten. Doe er de geperste knoflook bij. Breng op smaak met peper en zout. Versier met fijngehakte peterselie. Serveer de paprikasoep warm of gekoeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content