Gnocchi’s met courgettes en chorizo

2461099

Voor 4:

Gnocchi's met courgettes en chorizo

Voor 4:

500 g bloemaardappelen

100 g bloem

1 eierdooier

20 g boter

zout

300 g courgettemix (Soleil Jaune, Alberello di Sarzano, Striato Pugliese)

1 teentje knoflook

olijfolie

100 g pittige chorizo in een stuk (worst)

50 g rucola

Schil de aardappelen, snij tweeën en stoom gaar. Pureer ze. Voeg bloem, eierdooier, boter en een snufje zout toe. Meng. Als het pastamengsel niet compact genoeg is, voeg dan nog wat bloem toe. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol de pasta eerst tot flinke bollen en dan tot worsten van ca. 2 cm dik.

Snij met een mes in stukjes. Plet elke gnocchi met de tanden van een vork zodat ze ribbeltjes krijgen. Kook ze – niet allemaal tegelijk! – in 2 liter gezouten water. Als de gnocchi’s aan de oppervlakte drijven zijn ze gaar. Haal uit de pan en laat uitlekken.

Snij de courgettes in stukjes (niet schillen). Plet de knoflook en fruit in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de courgettes toe en sauteer ze 10 min. Draai ze regelmatig om tot ze ‘al dente’ zijn. Ontvel de chorizo. Snij in de lengte in tweeën en dan in plakjes van 1/2 cm dik. Doe de chorizo bij de courgettes en voeg daarna de gnocchi’s en de rucola toe. Laat dit alles 5 min. op een hoog vuur bakken en roer af en toe. Onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content