Voor 4 personen
- 200 g kipfilet
- 4 dl kippenbouillon
- 100 g sojavermicelli (so-oen)
- 2 wortelen
- 1/2 komkommer
- 1 pakje munt
- 1 pakje koriander
- geroosterde pinda’s (optioneel)
Voor de dressing
- 1 el suiker
- 3 el rijstazijn
- 6 el vissaus
- 1 el zeer fijngehakte sjalot
- 1-2 fijngehakte rode pepertjes
- 3 geperste tenen knoflook
- 1 el arachideolie
Bereiding
- Pocheer de kipfilet 15 minuten in de kippenbouillon. Laat intussen de noedels 15 minuten weken in kokend water. Schil de wortelen en snij ze in een dunne julienne. Schil en ontpit de komkommer, en snij eveneens in een dunne julienne.
- Haal de munt- en korianderblaadjes van de takjes. Hak eventueel de pinda’s grof. Meng de ingrediënten voor de dressing. Haal de kip uit de bouillon en trek in dunne repen. Laat de noedels uitlekken.
- Meng de noedels met de kip, groenten, kruiden en dressing. Verdeel over 4 borden en werk indien gewenst af met de pinda’s.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier