Onze Koreaanse keuken
© Onze Koreaanse keuken

Ingrediënten

 • 4 eetl. sojasaus, plus 11/2 theel. extra
 • 1 eetl. geroosterdesesamolie, plus 1
 • 1/2 theel. extra
 • 1 eetl. honing of ahornsiroop
 • flinke snuf zwarte peper
 • 3 teentjes knoflook, geperst
 • 150 gr rundvlees, in heel dunne plakjes
 • 1 ei, losgeklopt met een snufje zeezout
 • 200 gr spinazie
 • 10 shiitakes, in dunne plakjes
 • 200 gr wortel, julienne
 • 1/2 ui, in dunne ringen
 • 240 gr glasnoedels van zoete aardappel of andere glas- noedels
 • 1 theel. zwarte of geroosterde witte sesamzaadjes
 • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes, als garnering (desgewenst)
 • zonnebloemolie, om te bakken

Meng de sojasaus, de sesamolie, de honing, de peper en de knoflook in een kom. Meng in een andere kom 2 eetlepels van deze saus met het rundvlees. Laat het vlees minstens 15 minuten marineren. Houd de rest van de saus apart.

Doe ondertussen wat zonnebloemolie in een koekenpan en verhit hem op matig vuur. Bak het losgeklopte ei een paar minuten per kant tot een stevige, niet te donkere omelet. Haal de omelet uit de pan, laat hem afkoelen en snijd hem in 3 stukken van gelijke grootte. Leg de stukken op elkaar en snijd ze in dunne reepjes. Zet de omeletreepjes weg.

Was de spinazie en doe hem met aanhangend water in een grote pan op hoog vuur. Laat de spinazie in een paar minuten slinken en schep hem tussendoor om. Doe de spinazie in een zeef en druk er voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit. Leg de nog warme spinazie op een bord en breng hem op smaak met 1/2 theelepel sesamolie en 1/2 theelepel sojasaus. Zet de spinazie weg.

Doe 1 eetlepel zonnebloemolie in dezelfde pan en roerbak de shiitakes, de wortel en de ui 3-4 minuten op hoog vuur tot ze zachter zijn, maar nog niet kleuren. Haal de pan van het vuur en breng de groenten op smaak met 1 theelepel sesamolie en 1 theelepel sojasaus. Doe tot slot het rund- vlees in de pan en roerbak het op hoog vuur 2-3 minuten tot het gaar is.

Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de noedels erin en kook ze 7-8 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af, doe ze terug in de pan en voeg de apart gehouden saus toe. Roerbak de noedels 2 minuten tot ze alle saus hebben opgezogen. Zet het vuur uit en hussel alle groenten, het rundvlees en de helft van de omeletreepjes voorzichtig door de noedels. Verdeel de noedels over kommen en garneer elke kom met wat omeletreepjes. Strooi er tot slot wat sesamzaadjes en desgewenst wat chilipeper over. Serveer direct.

Uit: Onze Koreaanse keuken, Jordan Bourke & Rejina Pyo (LM Books, 24,99 euro)

Meng de sojasaus, de sesamolie, de honing, de peper en de knoflook in een kom. Meng in een andere kom 2 eetlepels van deze saus met het rundvlees. Laat het vlees minstens 15 minuten marineren. Houd de rest van de saus apart.Doe ondertussen wat zonnebloemolie in een koekenpan en verhit hem op matig vuur. Bak het losgeklopte ei een paar minuten per kant tot een stevige, niet te donkere omelet. Haal de omelet uit de pan, laat hem afkoelen en snijd hem in 3 stukken van gelijke grootte. Leg de stukken op elkaar en snijd ze in dunne reepjes. Zet de omeletreepjes weg.Was de spinazie en doe hem met aanhangend water in een grote pan op hoog vuur. Laat de spinazie in een paar minuten slinken en schep hem tussendoor om. Doe de spinazie in een zeef en druk er voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit. Leg de nog warme spinazie op een bord en breng hem op smaak met 1/2 theelepel sesamolie en 1/2 theelepel sojasaus. Zet de spinazie weg.Doe 1 eetlepel zonnebloemolie in dezelfde pan en roerbak de shiitakes, de wortel en de ui 3-4 minuten op hoog vuur tot ze zachter zijn, maar nog niet kleuren. Haal de pan van het vuur en breng de groenten op smaak met 1 theelepel sesamolie en 1 theelepel sojasaus. Doe tot slot het rund- vlees in de pan en roerbak het op hoog vuur 2-3 minuten tot het gaar is.Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de noedels erin en kook ze 7-8 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af, doe ze terug in de pan en voeg de apart gehouden saus toe. Roerbak de noedels 2 minuten tot ze alle saus hebben opgezogen. Zet het vuur uit en hussel alle groenten, het rundvlees en de helft van de omeletreepjes voorzichtig door de noedels. Verdeel de noedels over kommen en garneer elke kom met wat omeletreepjes. Strooi er tot slot wat sesamzaadjes en desgewenst wat chilipeper over. Serveer direct.