Voor 4

1 gevulde zwartpootkip (vanaf 6 eventueel te vervangen door kalkoen)

2 bundels gele rapen

300 g gemengde bospaddenstoelen

500 g ratte-aardappelen

2 dl olijfolie

kruidenmengeling

350 ml gevogeltefond

500 ml room

4 sjalotten, 1 teentje look

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160°C. Wrijf de kip rijkelijk in met olijfolie en de kruidenmengeling. Zet in een ruime ovenschaal 90 minuten in de voorverwarmde oven. Overgiet om de 20 minuten met braadvocht.

Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon. Schil de rapen, snij in blokjes (2 x 2 cm). Pel de sjalotten, snij er 3 in grove stukken, snipper 1 fijn. Pel, plet en snipper het teentje look. Spoel de aardappelen, snij doormidden. Doe alles in een ovenschaal, overgiet met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

Laat de kip 45 minuten braden en schuif dan de groenteschotel ook in de oven. Laat een 40-tal minuten garen. Roer om de 10 minuten om.

Fruit intussen de gesnipperde look en sjalot glazig in een klontje boter. Blus de warmte met de fond. Voeg de room toe, laat inkoken.

Versnij de kip in sneetjes (ca. 1cm). Dresseer op de borden een portie ovengroentjes en daarop twee sneetjes kip. Overgiet met wat saus. Zet de rest van de saus op tafel.

(Recept: HNGRY)

Voor 41 gevulde zwartpootkip (vanaf 6 eventueel te vervangen door kalkoen)2 bundels gele rapen300 g gemengde bospaddenstoelen500 g ratte-aardappelen2 dl olijfoliekruidenmengeling350 ml gevogeltefond500 ml room4 sjalotten, 1 teentje lookBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 160°C. Wrijf de kip rijkelijk in met olijfolie en de kruidenmengeling. Zet in een ruime ovenschaal 90 minuten in de voorverwarmde oven. Overgiet om de 20 minuten met braadvocht. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon. Schil de rapen, snij in blokjes (2 x 2 cm). Pel de sjalotten, snij er 3 in grove stukken, snipper 1 fijn. Pel, plet en snipper het teentje look. Spoel de aardappelen, snij doormidden. Doe alles in een ovenschaal, overgiet met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat de kip 45 minuten braden en schuif dan de groenteschotel ook in de oven. Laat een 40-tal minuten garen. Roer om de 10 minuten om. Fruit intussen de gesnipperde look en sjalot glazig in een klontje boter. Blus de warmte met de fond. Voeg de room toe, laat inkoken. Versnij de kip in sneetjes (ca. 1cm). Dresseer op de borden een portie ovengroentjes en daarop twee sneetjes kip. Overgiet met wat saus. Zet de rest van de saus op tafel. (Recept: HNGRY)