Gevulde zwartpootkip met wintergroenten, boschampignons en ratte-aardappelen
25-11-2015, 16:58
Bijgewerkt op: 20-09-2023, 20:56
Gevulde zwartpootkip met wintergroenten, boschampignons en ratte-aardappelen is een recept van HNGRY.
Voor 4 personen
- 1 gevulde zwartpootkip (vanaf 6 eventueel te vervangen door kalkoen)
- 2 bundels gele rapen
- 300 g gemengde bospaddenstoelen
- 500 g ratte-aardappelen
- 2 dl olijfolie
- kruidenmengeling
- 350 ml gevogeltefond
- 500 ml room
- 4 sjalotten
- 1 teentje look
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Wrijf de kip rijkelijk in met olijfolie en de kruidenmengeling. Zet in een ruime ovenschaal 90 minuten in de voorverwarmde oven. Overgiet om de 20 minuten met braadvocht.
- Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon. Schil de rapen, snijd in blokjes (2 x 2 cm). Pel de sjalotten, snijd er 3 in grove stukken, snipper 1 fijn. Pel, plet en snipper het teentje look. Spoel de aardappelen, snijd doormidden. Doe alles in een ovenschaal, overgiet met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Laat de kip 45 minuten braden en schuif dan de groenteschotel ook in de oven. Laat een 40-tal minuten garen. Roer om de 10 minuten om.
- Fruit intussen de gesnipperde look en sjalot glazig in een klontje boter. Blus de warmte met de fond. Voeg de room toe, laat inkoken.
- Versnijd de kip in sneetjes (ca. 1 cm). Dresseer op de borden een portie ovengroentjes en daarop twee sneetjes kip. Overgiet met wat saus. Zet de rest van de saus op tafel.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier