Gevulde zwartpootkip met wintergroenten, boschampignons en ratte-aardappelen

Gevulde zwartpootkip

Gevulde zwartpootkip met wintergroenten, boschampignons en ratte-aardappelen is een recept van HNGRY.

Voor 4 personen
  • 1 gevulde zwartpootkip (vanaf 6 eventueel te vervangen door kalkoen)
  • 2 bundels gele rapen
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • 500 g ratte-aardappelen
  • 2 dl olijfolie
  • kruidenmengeling
  • 350 ml gevogeltefond
  • 500 ml room
  • 4 sjalotten
  • 1 teentje look
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Wrijf de kip rijkelijk in met olijfolie en de kruidenmengeling. Zet in een ruime ovenschaal 90 minuten in de voorverwarmde oven. Overgiet om de 20 minuten met braadvocht.
  2. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon. Schil de rapen, snijd in blokjes (2 x 2 cm). Pel de sjalotten, snijd er 3 in grove stukken, snipper 1 fijn. Pel, plet en snipper het teentje look. Spoel de aardappelen, snijd doormidden. Doe alles in een ovenschaal, overgiet met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Laat de kip 45 minuten braden en schuif dan de groenteschotel ook in de oven. Laat een 40-tal minuten garen. Roer om de 10 minuten om.
  4. Fruit intussen de gesnipperde look en sjalot glazig in een klontje boter. Blus de warmte met de fond. Voeg de room toe, laat inkoken.
  5. Versnijd de kip in sneetjes (ca. 1 cm). Dresseer op de borden een portie ovengroentjes en daarop twee sneetjes kip. Overgiet met wat saus. Zet de rest van de saus op tafel.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content