Gevulde tomaten met cannelloni van krab en slaatje van gele paprika

  • Moeilijkheid

Voor 4:

100 g snoekbaarsfilet,

0,5 dl room,

1 eiwit,

cayennepeper,

150 g krabvlees,

8 cannelloni,

2 dikke tomaten,

1/2 rode paprika,

1 gele paprika,

1 komkommer,

1/2 venkel,

1 takje selder,

1 sjalot,

1 dl olijfolie,

1 knoflookteentje,

1 citroen

Voor de saus :

1 el dille,

1 el dragon,

1 el basilicum (alle fijngehakt),

1 el mosterd,

1 dl room

Garnituur :

notensla,

bieslook

Maal de gekoelde visfilet in de keukenrobot en druppel er room en eiwit bij. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Duw de farce door een zeef en meng er de stukjes krab bij. Kook de cannelloni enkele minuten in gezouten water. Vul met de ‘farce’. Plaats de rolletjes 8 minuten in een stoomoven (of couscouspot). Laat afkoelen.

Snij de gepelde tomaten in twee, verwijder de zaadjes, kruid met peper en zout. Pel de paprika’s. Snij komkommer, rode paprika, venkel en selder in blokjes. Wok ze heel even in olijfolie samen met fijngehakte sjalot en knoflookteentje. Besprenkel met sap van 1/2 citroen en kruid met peper en zout. Snij de gele paprika in reepjes en wok ze ook even in olijfolie. Voeg tijdens het bakken 1 eetlepel geblancheerde citroen-schilletjes bij. Maak saus door de ingrediënten te mengen met sap van 1/2 citroen.

Verdeel de gele paprika op bordjes en plaats er 1/2 tomaat middenin. Vul deze metgroente-blokjes en in stukken gesneden krabrolletjes. Bestrooi met bieslook en versier met notensla. Serveer het sausje apart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content