4 kippenfilets
32 gepelde scampistaartjes
1 pakje (400 g) Bonduelle Select Spinazie-Tuinerwtjes (diepvries)
1 flesje Tongerlo Dubbel Blond 6°
20 cl slagroom
het sap van 1/2 citroen
verse oregano
boter
peper en zout
Leg op elke kippenfilet 2 scampi’s, plooi de filets dicht en prik ze vast met een cocktailprikker.Verhit 20 g boter en bak hierin de kippenfilets even aan.Voeg na enkele minuten de overige scampi’s toe en bak alles gaar op een zacht vuurtje. Haal de kip en scampi’s uit de pan en houd ze warm. Zet de pan opnieuw op het vuur, giet er het bier in, roer de aanbaksels los en laat enkele minuten inkoken. Giet er nu de room bij en laat nog enkele minuten koken. Warm de kippenfilets en de scampi’s even mee in de saus.Voeg de oregano toe en kruid met peper en zout. Bereid de groentemengeling zoals aangegeven op de verpakking.
Tip: dik de saus eventueel nog een beetje in met bindmiddel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier