Gevulde chocoladeflensjes met mango
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
Voor de chocoladeflensjes
- 125 g bloem
- 25 cl melk
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- snuifje zout
- 1 eetlepel olie
- 15 g cacaopoeder
Witte chocoladecrème
- 100 g witte chocolade
- 100 ml melk
- 2 eierdooiers
- 25 g griessuiker
- 250 ml room 40% vet
- 2 blaadjes gelatine
Mangocoulis
- 125 ml water
- 125 g suiker
- vruchtvlees van 1,5 mango
Garnituur
- 1 mango in fijne brunoise
- fijngehakte fondant chocolade
Bereiding
- Voor de witte chocoladecrème: breng de melk aan de kook; laat de chocolade erin smelten op een zacht vuurtje; klop de eierdooiers met de suiker tot een ruban; giet de warme melk op het eimengsel en doe er de geweekte gelatine bij. Laat afkoelen en spatel de opgeklopte room erbij; bewaar in de koelkast.
- Snijd de geschilde mango in blokjes. Kook water en suiker en doe de blokjes in de siroop en pureer alles; bewaar in de koelkast.
- Meng alle ingrediënten voor de chocoladeflensjes tot een redelijk vloeibaar deeg en zeef dit. Meng onder 1/3 van het beslag de cacaopoeder; bak bruine flensjes en snijd ze in reepjes; leg de lintjes evenwijdig naast elkaar met 1 cm tussenruimte; overgiet met het gewone beslag en bak alles tot een flensje met een zebramotief.
- Presentatie: spuit met behulp van een spuitzak chocoladecrème op de chocoladeflensjes. Rol ze op en verdeel ze in gelijke stukken. Leg op elke bord 2 rolletjes, brunoise van mango; versier met coulis en de fijngehakte donkere chocolade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier