voor 4 personen

Ontbeende varkensrug van 1 kg

Peper en zout

Vulling:

12,5 g zachte boter

1 geschilde rijpe peer

1/2 fijngehakte middelgrote ui

1 geplet teentje knoflook

Sap van 1/4 citroen

15 g mosterdzaadjes

50 ml donker bier naar keuze

Paneermeel

1 ei

Verse, fijngehakte tijm, salie en peterselie

Bereidingswijze

1. Snijd de varkensrug in de lengte doormidden om hem als een portefeuille te openen (de twee delen moeten aan elkaar blijven vasthangen). Breng het vlees op smaak met zout en peper en zet opzij.

2. Meng zorgvuldig alle ingrediënten voor de vulling, zorg ervoor dat alles homogeen is en spreid de boter goed uit. Open de portefeuille en vul op met de vulling, sluit af en knoop dicht.

3. Zet het gebraad gedurende 40‑45 minuten in een voorverwarmde oven (180°C). Breng op smaak met zout en peper.

voor 4 personenOntbeende varkensrug van 1 kgPeper en zoutVulling: 12,5 g zachte boter1 geschilde rijpe peer1/2 fijngehakte middelgrote ui1 geplet teentje knoflookSap van 1/4 citroen15 g mosterdzaadjes50 ml donker bier naar keuzePaneermeel1 eiVerse, fijngehakte tijm, salie en peterselieBereidingswijze1. Snijd de varkensrug in de lengte doormidden om hem als een portefeuille te openen (de twee delen moeten aan elkaar blijven vasthangen). Breng het vlees op smaak met zout en peper en zet opzij.2. Meng zorgvuldig alle ingrediënten voor de vulling, zorg ervoor dat alles homogeen is en spreid de boter goed uit. Open de portefeuille en vul op met de vulling, sluit af en knoop dicht.3. Zet het gebraad gedurende 40‑45 minuten in een voorverwarmde oven (180°C). Breng op smaak met zout en peper.