Gestoofd witloof met roomsaus, gekookte ham en zwarte truffelvinaigrette

Alle ingrediënten op en rond een beboterde toast. Wat een festijn.

Alle ingrediënten op en rond een beboterde toast. Wat een festijn.

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote en goed gesloten witloofstronken
  • boter
  • peper en zout
  • 4 kleine sneden toastbrood
  • 4 sneden gekookte ham

Voor de roomsaus:

  • 2 stronken witloof
  • 2 knoflooktenen
  • boter
  • 2 dl room
  • peper en zout

Voor de truffelvinaigrette:

  • 1 fijngehakte gekookte zwarte wintertruffel met kookvocht
  • 1 dl zonnebloemolie
  • het sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Bereiding

1. Snijd het witloof overlangs in tweeën. Stoof op zacht vuur beetgaar in boter en een scheut water. Kruid met peper en zout.

2. Maak intussen de saus: snijd het witloof en de knoflook fijn en stoof in boter. Voeg de room toe wanneer het witloof bijna gaar is. Laat nog 3 min. zacht pruttelen. Mix tot een gladde saus en giet door een fijne zeef. Kruid bij.

3 Meng voor de vinaigrette de fijngehakte zwarte truffel en het truffelkookvocht met de olie en met het citroensap. Kruid licht bij.

4. Toast het brood licht en besmeer met boter. Wikkel de ham rond het gestoofd witloof en leg op de toast. Lepel de roomsaus en de truffelvinaigrette erover en errond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content