VOOR 4 PERSONEN ALS BIJGERECHT

4 dunne of 2 dikke aubergines

Neutrale olie

Grof zout

3 el witte miso

1 el suiker

1 el mirin

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte in twee. Maak inkepingen in het vruchtvlees in een ruitpatroon. Wrijf het ingekerfde vruchtvlees in met grof zout en laat 10 minuten liggen.

2. Maak intussen de misomengeling door de miso te mengen met de suiker en mirin.

3. Wrijf met een stukje keukenpapier het zout en vocht van de aubergines en wrijf ze daarna lichtjes in met olie. Leg ze met de velkant naar boven op een bakplaat en laat ze 15 minuten roosteren in de oven, of tot het vruchtvlees bruin kleurt en zacht is (bij dikkere exemplaren kan dit 30 minuten duren).

4. Haal de aubergines uit de oven en zet je oven op grillstand. Draai de aubergines om en strijk het vruchtvlees in met het misoglazuur. Zet onder de grill en laat 5 minuutjes roosteren tot het glazuur karamelliseert.

VOOR 4 PERSONEN ALS BIJGERECHT4 dunne of 2 dikke auberginesNeutrale olieGrof zout3 el witte miso1 el suiker1 el mirin1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte in twee. Maak inkepingen in het vruchtvlees in een ruitpatroon. Wrijf het ingekerfde vruchtvlees in met grof zout en laat 10 minuten liggen.2. Maak intussen de misomengeling door de miso te mengen met de suiker en mirin.3. Wrijf met een stukje keukenpapier het zout en vocht van de aubergines en wrijf ze daarna lichtjes in met olie. Leg ze met de velkant naar boven op een bakplaat en laat ze 15 minuten roosteren in de oven, of tot het vruchtvlees bruin kleurt en zacht is (bij dikkere exemplaren kan dit 30 minuten duren).4. Haal de aubergines uit de oven en zet je oven op grillstand. Draai de aubergines om en strijk het vruchtvlees in met het misoglazuur. Zet onder de grill en laat 5 minuutjes roosteren tot het glazuur karamelliseert.