Geroosterde aubergines met misoglazuur

© JOHANNA GOYVAERTS
  • Moeilijkheid

Deze zoete geroosterde aubergines zijn in een wip gemaakt. Je kunt hier dunne, lange aubergines voor gebruiken, die vind je in de Aziatische supermarkt of groentewinkel. Maar ook met dikkere exemplaren lukt dit goed, ze moeten alleen wat langer in de oven. Dit gerecht is volledig plantaardig en met een kommetje rijst erbij een perfect doordeweeks maal.

VOOR 4 PERSONEN ALS BIJGERECHT

4 dunne of 2 dikke aubergines

Neutrale olie

Grof zout

3 el witte miso

1 el suiker

1 el mirin

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte in twee. Maak inkepingen in het vruchtvlees in een ruitpatroon. Wrijf het ingekerfde vruchtvlees in met grof zout en laat 10 minuten liggen.

2. Maak intussen de misomengeling door de miso te mengen met de suiker en mirin.

3. Wrijf met een stukje keukenpapier het zout en vocht van de aubergines en wrijf ze daarna lichtjes in met olie. Leg ze met de velkant naar boven op een bakplaat en laat ze 15 minuten roosteren in de oven, of tot het vruchtvlees bruin kleurt en zacht is (bij dikkere exemplaren kan dit 30 minuten duren).

4. Haal de aubergines uit de oven en zet je oven op grillstand. Draai de aubergines om en strijk het vruchtvlees in met het misoglazuur. Zet onder de grill en laat 5 minuutjes roosteren tot het glazuur karamelliseert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content