Geroosterd brood met in bier gesmolten kaas

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 sneden witbrood (min. 1,5 cm dik)

200 g boter

1 tl worcestersaus

1 tl maïzena

25 cl blond of bruin bier

300 g jonge Moinettekaas

300 g belegen Moinettekaas

1 el milde mosterd cayennepeper of piment d’Espelette

Smelt boter in de koekenpan en laat het brood aan beide kanten bruinen. Leg elke snee in een gratineerschaaltje. Los 1 theelepel maïzena op in 5 cl bier. Breng aan de kook, zet van het vuur en laat afkoelen. Snij de kaas in minuscule dobbelsteentjes en laat ze smelten met het bier en de opgeloste maïzena in een steelpannetje. Blijf roeren met een houten lepel tot de eerste luchtbellen verschijnen. Werk af met worcestersaus, cayenne en mosterd. Oversaus het geroosterde brood met de gesmolten kaas. Gratineer 5 minuten in de oven bij 240°C of 2 minuten onder de grill. Dien zeer heet op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content