Ingrediënten

Voor de gerookte 'zalm'

  • 3 wortelen, met een dunschiller in reepjes geschild
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 el zeewiervlokken
  • 100ml lapsang souchon thee (afgekoeld of lauw, niet heet)
  • Peper en zout

Voor de kruidenkaas

  • 200gr cashewnoten, geweekt
  • 1 teen knoflook
  • 4el verse kruiden naar keuze (dille, munt, peterselie)
  • 2 el wortellof
  • 2 el edelgist
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el shiro miso
  • Peper en zout
  • Scheutje water en olijfolie

Verder:

  • Komkommerschijfjes
  • Toastjes
  • witloof

Bereiding

  1. Voor de "geiten"kaas: mix de geweekte cashewnoten samen met alle andere ingrediënten tot je een smeuïge cream cheese textuur hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  2. Maak de "zalm". Schil de wortels in dunne repen met een dunschiller en doe ze in een kom, samen met de andere ingrediënten.
  3. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  4. Serveer de kruidenkaas samen met de gerookte wortel op een kaasplank, op lepelhapjes, in witloofbootjes op een komkommerplakje of op een krokant toastje.

Dit is een recept van cateraar Eveline *Vegamuze* Versluys. Geïnteresseerd in haar vegan gebak, een kookworkshop of culinair event? Dan vind je hier meer informatie.