Ingrediënten
Voor de gerookte 'zalm'
- 3 wortelen, met een dunschiller in reepjes geschild
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el zeewiervlokken
- 100ml lapsang souchon thee (afgekoeld of lauw, niet heet)
- Peper en zout
Voor de kruidenkaas
- 200gr cashewnoten, geweekt
- 1 teen knoflook
- 4el verse kruiden naar keuze (dille, munt, peterselie)
- 2 el wortellof
- 2 el edelgist
- Sap van 1 citroen
- 1 el shiro miso
- Peper en zout
- Scheutje water en olijfolie
Verder:
- Komkommerschijfjes
- Toastjes
- witloof
Bereiding
- Voor de "geiten"kaas: mix de geweekte cashewnoten samen met alle andere ingrediënten tot je een smeuïge cream cheese textuur hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
- Maak de "zalm". Schil de wortels in dunne repen met een dunschiller en doe ze in een kom, samen met de andere ingrediënten.
- Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
- Serveer de kruidenkaas samen met de gerookte wortel op een kaasplank, op lepelhapjes, in witloofbootjes op een komkommerplakje of op een krokant toastje.
Dit is een recept van cateraar Eveline *Vegamuze* Versluys. Geïnteresseerd in haar vegan gebak, een kookworkshop of culinair event? Dan vind je hier meer informatie.