Voor 4:
2 kleine vastkokende aardappelen
2 dunne plakken rauwe kabeljauwfilet
1 rijpe tomaat
1/4 stengel bleekselderij
olijfolie
citroensap
zout, zwarte peper
bieslook
Kook de aardappelen in de schil beetgaar. Laat wat afkoelen en snij overlangs in plakken van 3 mm dik. Rook de vis 2 minuten in een rookdoos op eikenhoutschaafsel. Eventueel kan men de kabeljauw ook gewoon rauw serveren in dit gerecht. Maak een kruis onderin de tomaten en dompel ze 10 seconden in kokend water. Giet meteen af en laat schrikken onder koud stromend water.
Pel de tomaten, verwijder zaad en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Trek de harde vezels met een aardappelmes van de bleekselderijstengel en snij de selderij zeer fijn. Meng en marineer 30 minuten in de rest van de ingrediënten. Verdeel in hoopjes op de plakken aardappel en schik de vis op de tartaar. Werk af met olijfolie, peper en bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier