Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 peren
  • 200 g suiker
  • 2 dl water
  • 2 dl zoete witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • 1 vanillestok
  • sap van 2 citroenen
  • fijngehakte citroenzeste
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 2,5 dl room
  • geroosterde sesamzaadjes
  • muntblaadjes

Schil de peren en pocheer ze in een siroop van water, wijn, suiker, citroensap en vanille. Laat afkoelen in de siroop.

Breng het sap van 2 citroenen, de zeste en de boter aan de kook. Klop de eieren met de suiker op en voeg bij het citroensap. Roer goed en laat afkoelen in koelkast. Klop de room op en spatel door het citroenmengsel.

Halveer de peren, hol ze uit en vul met de crème. Versier met sesamzaadjes en munt.

Schil de peren en pocheer ze in een siroop van water, wijn, suiker, citroensap en vanille. Laat afkoelen in de siroop. Breng het sap van 2 citroenen, de zeste en de boter aan de kook. Klop de eieren met de suiker op en voeg bij het citroensap. Roer goed en laat afkoelen in koelkast. Klop de room op en spatel door het citroenmengsel. Halveer de peren, hol ze uit en vul met de crème. Versier met sesamzaadjes en munt.