Gepocheerde peer met citroencrème

  • Moeilijkheid

Gepocheerde peer met citroencrème

Voor 4:

2 peren

200 g suiker

2 dl water

2 dl zoete witte wijn

sap van 1 citroen

1 vanillestok

sap van 2 citroenen

fijngehakte citroenzeste

100 g boter

2 eieren

2,5 dl room

geroosterde sesamzaadjes

muntblaadjes

Schil de peren en pocheer ze in een siroop van water, wijn, suiker, citroensap en vanille. Laat afkoelen in de siroop.

Breng het sap van 2 citroenen, de zeste en de boter aan de kook. Klop de eieren met de suiker op en voeg bij het citroensap. Roer goed en laat afkoelen in koelkast. Klop de room op en spatel door het citroenmengsel.

Halveer de peren, hol ze uit en vul met de crème. Versier met sesamzaadjes en munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content