Gemengde geroerbakte groenten (padpak ruam mit)

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Lekkere groenten uit de wok die je serveert met gebakken knoflook.

Voor 4 personen

225 g jonge maïs (vers of uit blik)

225 g broccoli

225 g asperges

225 g bladeren van Chinese kool

2 el plantaardige olie

3 el fijngesneden knoflook

3 el fijngesneden sjalotten

2 ontpitte en gesnipperde Thaise rode pepertjes

1,5 el vissaus

2 el oestersaus

2 tl suiker

1 tl zout

Bereiding

1. Snijd de broccoliroosjes los. Pel de grootste stronkjes en snijd in dunne schuine plakjes. Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd de slierten in blokjes van 4 cm. Snijd de koolbladeren in reepjes van 4 cm.

2. Blancheer de maïs en de broccoli 3 minuten in een grote pan met gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken in koud water om het kookproces te stoppen.

3. Laat een wok of een grote sauteerpan lauwwarm worden op hoog vuur. Giet er de olie in en sauteer de knoflook gedurende ongeveer 1 minuut tot hij een mooie kleur krijgt. Schep de gebakken knoflook met een spatel uit de wok of pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

4. Doe de sjalotten en pepertjes in de pan en roerbak gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de maïs en de asperges toe. Sauteer gedurende 30 seconden. Meng er de vissaus door en breng het geheel aan de kook. Dek af en laat 2 minuten op hoog vuur staan.

5. Voeg de broccoli en de koolbladeren toe evenals de oestersaus, de suiker en het zout. Laat gedurende 3 minuten op hoog vuur staan, tot de groenten helemaal gaar zijn. Schep de groenten op een bord. Versier met gebakken knoflook en dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content