Gembercocktail met citroengras
Geniet van de zomerse gezelligheid en hef het glas op de mooie dagen.
Geniet van de zomerse gezelligheid en hef het glas op de mooie dagen.
Voor 1 cocktail
Voor de gembersiroop:
- 40 g gember
- 2 stengels citroengras
- 150 ml water
- 100 g suiker
Voor de cocktail:
- 50 ml wodka
- 20 ml limoensap
- 20 ml gembersiroop
- 1/2 stengel citroengras als garnituur
Bereiding
1. Schil de gember en snijd fijn; plet het citroengras met de onderkant van een koksmes. Verwarm ze een 10-tal minuten al roerend, met het water en de suiker, tot de suiker is opgelost. Gooi het citroengras weg.
2. Mix de siroop fijn met een handmixer. Laat afkoelen. Zeef enkele keren, zodat de meeste pulp eruit is.
3. Doe alle ingrediënten voor de cocktail met flink wat ijs in een shaker. Schud krachtig gedurende 1/2 min. Zeef, giet in een gekoeld cocktailglas met een staafje citroengras.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier