Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 schoongemaakte sardinefilets
  • sap van 1 citroen
  • gemengde wintersalades (veldsla, winterpostelein, andijvie, witloof, kervel enz.)
  • daikonscheuten

Voor de saus:

  • 1 zeer fijn gehakt preiwit
  • 1 glas tamarinde of shoyu
  • 1,5 glas viersoortenolie (olijf, zonnebloem, sesam, pompoenpitten) of sesamolie
  • 1 geschilde en zeer fijn gehakte kleine gemberwortel
  • 2 el zeealgen of andere bladwieren (nori, dulse)
  • 1 fijngehakte bos koriander met wortels
  • 1 zeer fijn gehakte kleine Spaanse peper

Marineer de sardinefilets 5 minuten in citroensap. Meng de ingrediënten voor de saus en laat rusten.

Schik de gemengde winterbladgroenten in een bosje op de borden, leg er de sardinefilets bij en lepel er de saus over en rond. Werk af met daikonscheuten.

(Recept: Pol Grégoire)

Marineer de sardinefilets 5 minuten in citroensap. Meng de ingrediënten voor de saus en laat rusten. Schik de gemengde winterbladgroenten in een bosje op de borden, leg er de sardinefilets bij en lepel er de saus over en rond. Werk af met daikonscheuten.(Recept: Pol Grégoire)