Gele curry met kurkuma, kabeljauw en mango-citroenrelish

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Bereid deze frisse gele curry met kabeljauw voor het hele gezin. Het is gemakkelijk en heel erg lekker.

Voor 4 personen

1 ui

2 tenen knoflook

1 stuk gember

1 gele peper

2 el plantaardige olie

2 tl kurkuma

2 el milde kerriepasta

1 el zoetzuur van limoen (lime pickle van Sharwoods)

stelen van 1 bosje koriander

2 dl visbouillon

4 dl kokosmelk

1 pakje babymais

100 g bloemkool in roosjes

400 g kabeljauw (of zeewolf)

peper

zout

Relish:

1 mango

1/4 gepekelde citroen (verkrijgbaar in Marokkaanse winkels)

1 gele peper

1/2 tl geel mosterdzaad

1 el plantaardige olie

2 el citroensap

zout

Bereiding

1. Schil en snijd de mango voor de relish in kleine blokjes. Hak de schil van de gepekelde citroen en de peper fijn. Rooster het mosterdzaad in een droge pan tot de zaadjes opspringen. Doe er de overige ingrediënten bij en laat kort stoven tot alle smaken zich vermengd hebben. Dien lauw of koud op bij de curry. Hak de ui, knoflook, gember en peper fijn.

2. Verhit de olie in een braadpan of wok en voeg de fijngehakte kruiden toe. Laat even fruiten en voeg dan de kurkuma, kerriepasta, limoenpickle en fijngehakte korianderstelen toe. Roer goed en voeg de bouillon, kokosmelk, gehalveerde babymais en bloemkool toe. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn en doe er dan de versneden vis bij. Laat verder sudderen tot de vis gaar is.

3. Serveer de curry met de relish en naanbrood of basmatirijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content