Ingrediënten

Voor 4 personen

2 eendenborstfilets, 4 el honing, 3 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder, 1 tl vierkruidenpoeder, 1 tl korianderpoeder, versgemalen peper

VOOR DE RAAPJESROOM

600 g jonge raapjes, 2 el zure room, 10 cl melk, mix van eetbare bloemen, zout

Bereiding

  1. Snij de eendenborstfilets mét het vel in 4 porties en leg ze in een mengkom.
  2. Verwarm de honing op een laag vuur. Haal van het vuur, voeg de sojasaus en alle specerijen toe, meng en laat afkoelen. Giet vervolgens over de stukken eend. Kruid met peper en meng goed. Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Maak intussen de raapjesroom. Schil de raapjes, snij ze in blokjes en leg ze in een kookpan. Voeg de melk toe en vul aan met water tot de raapjes net onderstaan. Kruid met zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat 40 minuten koken. Giet de raapjes af en vang de helft van het kookvocht op. Leg 4 blokjes raap opzij. Mix de rest met het opgevangen kookvocht. Zet terug op een laag vuur, voeg al roerend de zure room toe, breng verder op smaak met peper en zout en hou warm.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de stukken eendenborstfilet in een ovenschaal en nappeer ze royaal met de honingmarinade. Bak 20 minuten in de oven en draai het vlees daarbij regelmatig om, zodat het rondom karamelliseert.
  5. Verdeel de raapjesroom over vier diepe borden, voeg een portie eend meteen uit de oven toe, leg er een apart gehouden blokje raap bij en werk af met eetbare bloemen. Serveer meteen.
Voor 4 personen2 eendenborstfilets, 4 el honing, 3 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder, 1 tl vierkruidenpoeder, 1 tl korianderpoeder, versgemalen peper VOOR DE RAAPJESROOM600 g jonge raapjes, 2 el zure room, 10 cl melk, mix van eetbare bloemen, zout