Gehaktbrood uit de microgolf

© Getty

Een restje is heel lekker koud op de boterham maar hier serveren we gehaktbrood uit de microgolf met pasta en tomatensaus.

Voor 4 personen
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 kleine prei
  • 1 wortel
  • 1 kleine rode paprika (vers of bokaal)
  • 1 sneetje Gandaham, fijngesnipperd
  • 2 eieren
  • 100 g magere platte kaas
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • tomatensaus (bokaal of versgemaakt)
  • peper
  • zout
  • 300 g pasta naar keuze
  • vers basilicum
Bereiding
  1. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Maak de groenten schoon en snijd ze klein. Doe alle groenten in een magnetronschaal, dek die af en verwarm 4 minuten op halve kracht.
  2. Kneed de eieren, de platte kaas, de kruiden, peper en zout door het gehakt en vermeng met de ham en de groenten. Geef het gehakt de vorm van een broodje en verwarm het gehaktbrood gedurende 5 minuten op halve kracht en vervolgens 15 minuten op lage kracht in de microgolf.
  3. Verwarm de tomatensaus. Serveer de pasta met plakken gehaktbrood en de tomatensaus en versier met toefjes basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content