Rooster de tonijnsteaks boven een hete grill. Draai de vis maar één keer om en gril niet meer dan 5 minuten voor een mooi rosé resultaat.
Voor 4 personen
4 tonijnsteaks van elk 200 g
8 rijpe tomaten
1 ui
3 dl witte wijn
50 g rode pesto
barbecuekruiden
peper en zout
Marinade:
3 dl olijfolie
50 g gesnipperde verse koriander
2 chilipepertjes
de teentjes van 1 bol knoflook (geperst)
1 el paprikapoeder
4 el citroensap
2 el fijngehakte zwarte olijven
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en laat de vis een klein kwartiertje marineren.
2. Snipper de ui en stoof deze zachtjes aan in een flinke scheut olijfolie. Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
3. Pel intussen de tomaten. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg het met de pesto bij de uien. Laat nog eens 10 minuten zacht sudderen.
4. Mix de saus. Voeg dan pas de oregano toe en breng op smaak met barbecuekruiden of peper en zout.
5. Rooster de tonijn boven een hete grill. Draai de vis maar één keer om en gril in het totaal niet meer dan 5 minuten voor een mooi rosé resultaat.
6. Dien op met de tomatensaus. Lekker brood of een gegrild aardappeltje zijn er heerlijk bij.
Tip: Gebruik voor extra couleur locale eens gerookt paprikapoeder, een delicatesse uit de provincie Extremadura. Het is ook bij ons makkelijk te vinden onder de beschermde oorsprongsnaam ‘Pimenton de la Vera’. Je weet niet wat je proeft!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier