Voor 4 personen
- 2 levende kreeften van 700-800 g
- 15 g gesmolten boter
- 175 ml visfumet
- 1/2 tl Thaise vissaus
- 1 tl versgeperst citroensap
- 50 g klontjes ijskoude en ongezouten boter
- 1 tl fijngehakte verse kervel
- 1 tl fijngehakte verse peterselie
- 1 tl fijngehakte verse dragon
- 1 tl fijngehakte verse bieslook
- versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
- Dompel de kreeften 2 minuten in kokend water en snijd ze vervolgens overlangs in twee. Leg ze met het vlees naar boven op een bakplaat. Bestrijk ze met de gesmolten boter en kruid lichtjes met peper en zout. Zet de kreeften gedurende 10 minuten onder de grill.
- Doe ondertussen de visfumet, het citroensap en de Thaise vissaus in een kleine pan en breng aan de kook. Klop er klontje per klontje de koude boter onder en roer er op het einde de fijngehakte kruiden onder.
- Schik de gegrilde kreeft op vier warme borden en lepel er de saus over. Serveer onmiddellijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier