Gegrilde hoevekip à la diable

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kip
  • 5 cl olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1/2 tl piment d’Espelette
  • knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 à 3 blaadjes salie
  • 2 muntblaadjes
  • 1 dl goede wijnazijn
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • kippenbouillon
  • 3 tomaten
  • arrowroot
  • peper, zout
  • boter
Bereiding
  1. Snij de kip aan de rugzijde open en ontbeen, verwijder de bovenste botjes van de bouten en trek het borstbeen zorgvuldig uit.
  2. Stoof sjalot goudgeel met de beenderen, laat zacht sudderen met Espelettepeper, ongepelde knoflook, tijm, laurier, salie en munt. Blus met wijnazijn en witte wijn, bevochtig met kippenbouillon.
  3. Laat een uurtje zacht sudderen onder deksel, voeg enkele tomaten toe en zeef.
  4. Kook in tot de helft, en bind lichtjes met in witte wijn opgelost pijlwortelmeel (arrowroot). Zeef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Kruid de kip met peper en zout, haal even door de olijfolie en rooster op een matig warme grill, eerst op de kant van het vel. laat verder garen onder deksel.
  6. Werk de saus af met klontjes boter. Serveer de gegrilde hoevekip met dikke frieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content