Gefrituurde linzenreepjes met muntchutney en citroen

Dit algemene beeld van gele linzen behoort niet tot het recept. ©
  • Moeilijkheid

Van geweekte gele linzen kun je een pasta maken die de basis vormt voor gefrituurde koekjes.

Voor 4 personen

  • 200 g gele linzen
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 2 tl fijngehakte gember
  • 1 el fijngehakte verse koriander
  • 2 fijngehakte groene Spaanse pepertjes
  • zout
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl garam masala
  • arachideolie om te frituren
  • 1 citroen

Voor de muntchutney:

  • 60 g verse muntblaadjes
  • 125 g verse korianderblaadjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 1 groen Spaans pepertje
  • 25 g vruchtvlees van rijpe mango
  • 50 g gepelde en ontpitte tomaten
  • zout

Bereiding

1. Week de linzen gedurende 30 minuten in warm water. Giet ze af, laat ze uitlekken en mix ze met de korianderzaadjes en de peperkorrels tot een dikke puree. Meng er in een kom de overige ingrediënten onder. Laat gedurende 30 minuten afgedekt rusten in de ijskast.

2. Maak ondertussen de muntchutney. Mix alle ingrediënten fijn en laat rusten. Verhit arachideolie in de wok. Maak platte koekjes van de linzenpasta en frituur ze gedurende 3 tot 4 minuten in de olie. Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier. Serveer met citroen en muntchutney.

Tip:

Pas op met Spaanse pepers. Ze bevatten oliën die de huid en de ogen kunnen irriteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content