Voor 4:

4 dl bruine fond

2 dl rode wijn

boter

peper en zout

4 tot 8 grote portabella-champignons

2 zoete aardappelen

600 g steak van holsteinrund (1 groot stuk)

grof zeezout

vers bereide polenta, met room opgewerkt

platte peterselie

Laat de fond met de wijn inkoken tot een derde. Monteer met boter en kruid met peper en zout. Leg de champignons in een ovenschotel met een klont boter en laat 15 min. braden in een oven van 200°C. Kruid met peper en zout. Snij zoete aardappelen in fijne julienne en frituur krokant in enkele seconden. Laat uitlekken.

Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200°C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.

Bereid de polenta zoals aangegeven op de verpakking, werk op met een scheut room.

Serveer het vlees met de champignons, met daarop de polenta, fijngesneden platte peterselie en afgewerkt met gefrituurde zoete aardappel. Lepel de saus rondom.

Tip: vlees van het holsteinrund heeft een uitgesproken vleessmaak, krachtig, voedend. Erbij passen gerechten die dit vleeskarakter ondersteunen.

Tijd: 45 min.

Moeilijk: 2

Voor 4:4 dl bruine fond2 dl rode wijnboterpeper en zout4 tot 8 grote portabella-champignons2 zoete aardappelen600 g steak van holsteinrund (1 groot stuk)grof zeezoutvers bereide polenta, met room opgewerktplatte peterselieLaat de fond met de wijn inkoken tot een derde. Monteer met boter en kruid met peper en zout. Leg de champignons in een ovenschotel met een klont boter en laat 15 min. braden in een oven van 200°C. Kruid met peper en zout. Snij zoete aardappelen in fijne julienne en frituur krokant in enkele seconden. Laat uitlekken.Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200°C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.Bereid de polenta zoals aangegeven op de verpakking, werk op met een scheut room.Serveer het vlees met de champignons, met daarop de polenta, fijngesneden platte peterselie en afgewerkt met gefrituurde zoete aardappel. Lepel de saus rondom.Tip: vlees van het holsteinrund heeft een uitgesproken vleessmaak, krachtig, voedend. Erbij passen gerechten die dit vleeskarakter ondersteunen.Tijd: 45 min.Moeilijk: 2