Gebraden eend met sinaasappelsaus

4717457

Gemakkelijk en lekker. Serveer met een saus van sinaasappel en sinaasappellikeur en geef er gepersilleerde aardappelen of gratin bij.

Gemakkelijk en lekker. Serveer met een saus van sinaasappel en sinaasappellikeur en geef er gepersilleerde aardappelen of gratin bij.

Voor 4 personen

  • 1 panklare eend van 1,2 kg
  • grofgemalen witte peper en zout
  • boter
  • gepersilleerde aardappelen (gekookte aardappelen gewenteld in gesmolten boter en fijngehakte peterselie) of gratin dauphinois

Voor de sinaasappelsaus

  • 4 dl bruine fond
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,5 dl sinaasappelsap
  • 3 el citroensap
  • 2 el suiker
  • julienne van sinaasappelschil
  • sinaasappellikeur
  • peper en zout

Bereiding:

1. Kruid de eend aan binnen- en buitenkant met peper en zout. Bak langs alle kanten aan in boter. Zet de eend in een oven van 200 °C en laat in 45 min. gaar braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht, zo wordt het vel krokant.

2. Maak de sinaasappelsaus. Doe alle ingrediënten, behalve de sinaasappellikeur, bij elkaar en laat op een laag vuur inkoken. Werk af met een scheutje likeur, peper en zout.

3. Versnijd de eend aan tafel, geef er de sinaasappelsaus apart bij. Serveer met gepersilleerde aardappelen of gratin dauphinois.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content