© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • boter
  • 4 gestroopte zeetongen van 250 g
  • witte peper en zout
  • sap van 1 citroen

Smelt boter in een brede pan. Bak de gestroopte zeetongen 3 min. langs elke kant erin aan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en blus met het citroensap. Serveer meteen met de saus, frieten, een halve citroen en eventueel sla.

Tip: zeetong 'meunière' is nog steeds de beste manier om zeetong te bereiden. Zeetong heeft van nature een wat fletse smaak. Bereid aan de graat valt dat nogal mee en krijgt het visvlees de meeste concentratie.

Smelt boter in een brede pan. Bak de gestroopte zeetongen 3 min. langs elke kant erin aan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en blus met het citroensap. Serveer meteen met de saus, frieten, een halve citroen en eventueel sla.Tip: zeetong 'meunière' is nog steeds de beste manier om zeetong te bereiden. Zeetong heeft van nature een wat fletse smaak. Bereid aan de graat valt dat nogal mee en krijgt het visvlees de meeste concentratie.