Gebakken zeebaars met gestoofde prei en basilicumroomsaus

e65c7a8f719f4cfceb822c40ebd3df03 ©

De zeebaars is een veelzijdige vis met smakelijk visvlees. Het zilverkleurige vel is bijzonder decoratief op je bord. De combinatie met de smeuïge basilicumsaus en de gestoofde prei garandeert een smaakvol gerecht.

De zeebaars is een veelzijdige vis met smakelijk visvlees. Het zilverkleurige vel is bijzonder decoratief op je bord. De combinatie met de smeuïge basilicumsaus en de gestoofde prei garandeert een smaakvol gerecht.

Voor 4 personen

  • 4 dl room
  • 1 bosje basilicum
  • geraspte zeste van 1 citroen
  • 1/2 tl tabasco
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 3 preiwitten
  • boter
  • nootmuskaat
  • 4 zeebaarsfilets met vel van 120 g elk

Bereiding

1. Breng de room aan de kook en laat inkoken met een derde. Haal van het vuur en voeg de basilicum, citroenzeste, tabasco en olijfolie toe. Mix tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

2. Snijd de prei in ringen en stoof deze gaar in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

3. Bak de zeebaarsfilets net gaar in boter. Kruid met peper en zout, serveer met de gestoofde prei en basilicumroomsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content