Gebakken zeebaars, aardappelpuree met zongedroogde tomaten, basilicum en ‘kaviaar van aubergine’

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

4 x 120 g zeebaarsfilet met vel

2 vastkokende aardappelen

peper

zout

150 g gedroogde tomaten

6 blaadjes basilicum

1 aubergine

enkele teentjes knoflook

olijfolie

enkele takjes rozemarijn

Schil en kook de aardappelen in gezouten water. Prak de aardappelen grof en voeg 100 g van de fijngehakte gedroogde tomaten toe, samen met gehakte basilicum en een scheutje olijfolie. Meng alles goed. Kleur de vis aan op de velkant in een pan met antikleeflaag. Bak verder in een oven van 250°C gedurende 5 minuten, met de velkant naar boven.

Snij de aubergine door, wrijf in met olijfolie, kruid met peper en zout en laat samen met enkele ongepelde teentjes knoflook in een oven van 180° à 200°C garen. Lepel het vlees uit de gare aubergine en pureer het vlees samen met de gepelde knoflook en wat olijfolie in de blender van de mixer tot een smeuïg geheel.

Plaats in het midden van een warm bord een ring en vul deze met aardappelpuree. Haal de ring weg en leg de gebakken zeebaars op de puree, met de velkant naar boven. Lepel de auberginepuree rond het torentje en werk af met wat achtergehouden gedroogde tomaten. Prik als versiering een takje rozemarijn in de vis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content