Voor 4:

gemengde sla

1 bosje radijzen

2 rijpe vleestomaten

2 dl olijfolie

sap van 1 citroen

1,5 el mosterd

peper en zout

4-8 pladijsfilets van ongeveer 100 g elk

boter

1 bakje scheuten naar keuze

bieslook

Bereidingswijze:

Maak de sla schoon en trek de bladeren in stukken. Snij de radijzen in plakjes. Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het sap van 1/2 citroen en de mosterd. Kruid met peper en zout. Bak de pladijsfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en de rest van het citroensap.

Verdeel de sla, scheuten en tomaat over 5 borden. Schik er de pladijsfilets in het midden op. Werk af met de vinaigrette en het fijngesneden bieslook.

Voor 4: gemengde sla 1 bosje radijzen 2 rijpe vleestomaten2 dl olijfoliesap van 1 citroen1,5 el mosterdpeper en zout4-8 pladijsfilets van ongeveer 100 g elkboter1 bakje scheuten naar keuzebieslookBereidingswijze:Maak de sla schoon en trek de bladeren in stukken. Snij de radijzen in plakjes. Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het sap van 1/2 citroen en de mosterd. Kruid met peper en zout. Bak de pladijsfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en de rest van het citroensap. Verdeel de sla, scheuten en tomaat over 5 borden. Schik er de pladijsfilets in het midden op. Werk af met de vinaigrette en het fijngesneden bieslook.