Voor 4:

500 g boontjes

boter

peper en zout

1,5 kg aardappelen

4-8 pladijsfilets van ongeveer 100 g elk

een scheut citroensap

4 lente-uien

4 el mayonaise

Bereidingswijze:

Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Warm de boontjes vlak voor het opdienen op in boter en kruid met peper en zout. Schil de aardappelen, snij ze in stukken van gelijke grootte en kook deze beetgaar. Laat nadien drogen op het vuur en bak de aardappelen dan krokant in boter. Kruid met peper en zout.

Bak de pladijsfilets net gaar in boter. Kruid met peper,zout en citroensap. Serveer de gebakken pladijsfilets met de boontjes en aardappelen. Werk af met de in ringen gesneden lente-uien en de mayonaise.

Voor 4: 500 g boontjesboterpeper en zout1,5 kg aardappelen4-8 pladijsfilets van ongeveer 100 g elkeen scheut citroensap4 lente-uien4 el mayonaiseBereidingswijze:Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Warm de boontjes vlak voor het opdienen op in boter en kruid met peper en zout. Schil de aardappelen, snij ze in stukken van gelijke grootte en kook deze beetgaar. Laat nadien drogen op het vuur en bak de aardappelen dan krokant in boter. Kruid met peper en zout. Bak de pladijsfilets net gaar in boter. Kruid met peper,zout en citroensap. Serveer de gebakken pladijsfilets met de boontjes en aardappelen. Werk af met de in ringen gesneden lente-uien en de mayonaise.