Gebakken peperkoek met ijs en peer

© Getty

Voor 4 personen
  • 4 kleine stoofperen
  • 1 fles muscat de Rivesaltes (zoete dessertwijn)
  • 1 vanillepeul
  • 1 koffielepel fijngehakte gember
  • 12 driehoekjes peperkoek
  • boter
  • vanilleijs
  • poedersuiker
  • munt
Bereiding
  1. Schil de peren en pocheer ze 30 tot 40 minuten in de wijn met de vanille en de gember. Laat afkoelen.
  2. Bak de driehoekjes peperkoek krokant in boter en laat ze hard worden op keukenpapier.
  3. Serveer de peperkoek met vanille-ijs en in blokjes gesneden peer. Lepel er de ingekookte wijn rond en versier met poedersuiker en een takje munt.

Tip: Wie geen peren wil klaarmaken kan kiezen voor het beste blik peren op siroop.

Bereidingstijd: 40 minuten + 10 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content