Gebakken kip met groene asperges en aspergevelouté
10-06-2011, 13:30
Bijgewerkt op: 25-09-2023, 13:42
Voor 4 personen
- 2 bussels groene asperges
- 3 dl kippenbouillon
- 1 fijngehakte sjalot
- handvol verse spinazie
- 1 takje dragon
- peper en zout
- 1 dl room
- 4 kipfilets
- boter
- tagliatelle
Bereiding
- Schil de asperges en snij onderaan 2,5 cm weg. Kook de afsnijdsels gaar in kippenbouillon met de sjalot, spinazie en dragon.
- Mix de saus fijn, kruid met peper en zout en werk op met room.
- Snij de asperges in stukken van 5 cm en kook deze beetgaar.
- Bak de kipfilets in boter. Kook de tagliatelle beetgaar.
- Verdeel de tagliatelle en asperges over borden, schik er de kip op. Lepel er de velouté rond.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier