Gebakken kip met groene asperges en aspergevelouté

©Tony Le Duc

Voor 4 personen
  • 2 bussels groene asperges
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 fijngehakte sjalot
  • handvol verse spinazie
  • 1 takje dragon
  • peper en zout
  • 1 dl room
  • 4 kipfilets
  • boter
  • tagliatelle

Bereiding

  1. Schil de asperges en snij onderaan 2,5 cm weg. Kook de afsnijdsels gaar in kippenbouillon met de sjalot, spinazie en dragon.
  2. Mix de saus fijn, kruid met peper en zout en werk op met room.
  3. Snij de asperges in stukken van 5 cm en kook deze beetgaar.
  4. Bak de kipfilets in boter. Kook de tagliatelle beetgaar.
  5. Verdeel de tagliatelle en asperges over borden, schik er de kip op. Lepel er de velouté rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content