Gebakken kabeljauw met olijvenconfituur

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

200 g kabeljauwfilet (in 4 stukken)

4 kleine uien

8 kerstomaten

1 el fijngehakte bieslook

5 dl olijfolie

5 dl zonnebloemolie

1/2 teentje knoflook

2 blaadjes laurier

Voor de olijvenconfituur:

20 g zwarte olijven

2 g suiker

Voor de pijnboompitten:

10 g pijnboompitten

5 g suiker

Voor de tomatengelei:

2 blaadjes gelatine

300 g trostomaten

Verhit de zonnebloemolie met laurier en knoflook in een pan. Bak er de kabeljauw 12 minuten in. Haal uit de pan en laat uitlekken. Pel de trostomaten en de kerstomaten. Blancheer de uien en snij ze fijn; Snij de trostomaten in vier en verwijder de pitten. Maak de olijvenconfituur. Ontpit de olijven en laat met de suiker zacht inkoken tot confituur. Doe de pijnboompitten met de suiker en 1 eetlepel water in een pan en laat al roerend licht karameliseren. Kruid met flink wat zout. Snij voor de tomatengelei het vruchtvlees van de trostomaten in stukjes en warm op in een pan tot het vlees uit elkaar valt. Doe in een zeefdoek en laat 6 uur uitlekken boven een kom. Warm dit tomatenvocht op en los er de gelatine in op. Laat opstijven in de koelkast. Schik de kabeljauw op vier borden. Leg daarop de kerstomaten en de uien. Werk af met olijvenconfituur, pijnboompitten en tomatengelei. Versier met bieslook en wat olijfolie.

br />

Recept: Marc Singla – Talaia Mar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content