Voor 4:
4 panklare jonge duiven
boter, water
peper en zout
2 takjes verse tijm
een handvol blaadjes bleekselderij
ketjap (zoete sojasaus)
een mespunt geraspte verse gember
vijfkruidenpoeder
150 g snijbonen
3 wortelen
olijfolie
200 g sojascheuten
rijst
verse koriander
Fileer de duiven en snij de boutjes van het karkas. Breek de karkassen in stukken en bak aan in weinig boter. Bevochtig met water en kruid met peper, zout, verse tijm en blaadjes bleekselderij. Laat 40 minuten zacht koken tot duivenfond, en giet door een zeef. laat inkoken tot sausdikte en kruid met ketjap, verse gember, peper en zout.
Bak de duivenborsten en -boutjes 2 minuten langs elke kant in boter. Kruid met peper, zout en vijfkruidenboter.
Snij de groenten in stukjes en wok ze beetgaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Blancheer de sojascheuten 20 seconden en laat uitlekken. Serveer de duiven met de groenten en rijst. Lepel er de saus over en rond. Versier met verse koriander.
Filip Deseure, De koningen van de kip.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier