Van gesteven griesmeelpudding kun je blokjes snijden die je mooi goudbruin bakt. Nog even door de vruchtensaus halen en je hebt lekkere koekjes.
Voor vier personen
- 120 g griesmeel
- 1/2 l melk
- 50 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- snuifje zout
- 100 g bloem
- 50 g boter
Vruchtensaus:
- 2 lepels gelei van rood fruit
- 1 lepel water
- een lepeltje maïszetmeel
Bereiding
- Warm de helft van de melk met de vanillesuiker op. Meng de andere helft van de melk met het griesmeel. Roer de griesmeelmengeling door de kokende melk. Strijk de griesmeelpap in een laag van 2 cm dik uit in een schaal met lage randen. Laat afkoelen.
- Bereid een vruchtensaus. Smelt de gelei in een pannetje en bind met in water opgelost maïszetmeel.
- Snijd de gesteven griesmeelpudding in blokjes. Haal de blokjes door de bloem. Laat wat boter in een pannetje smelten en bak de blokjes aan alle kanten goudbruin.
- Haal de koekjes door de vruchtensaus en laat afkoelen.
Tip: Spoel de pan waarin melk wordt gekookt, eerst met water. Op deze manier plakt gekookte melk niet tegen de panwand.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier