Gebakken aardappelen met gekonfijte ui
Voor 4:
Voor 4:
Voor de gekonfijte ui:
3 grote uien
100 g boter
1,5 tl zout,
kruidenbosje (peterseliestengels, tijm, laurier)
Aardappelen:
1,5 kg bloemige aardappelen
boter
2 laurierblaadjes
3 takjes tijm
3 geplette knoflooktenen
peper en zout
Maak eerst de gekonfijte ui. Pel de uien, snij ze in dunne ringen. Fruit op laag vuur in boter, voeg het zout en de kruiden toe en laat zacht garen, tot de ui al zijn zoetheid heeft vrijgegeven, maar zonder hem te laten kleuren. Verwijder het kruidenbosje. Hou de gekonfijte uien opzij.
Schil de aardappelen, snij in plakken van 5 mm. Bak op zacht vuur goudgeel in boter met laurier, tijm en look. Bak tot het lijkt alsof de plakjes gaan poffen. Kruid met peper en zout. Meng voorzichtig met de gekonfijte ui.
Tip: serveer met bijvoorbeeld gebakken lamskoteletten en gestoofde spinazie.
45′
1
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier